неделя, 10 януари 2010 г.

България с достойнство... или България с автогол?!

Илия Минев

Само на политически неграмотен не е ясно, че за какъвто и интерционализъм или космополитизъм да говорим, историята (а тя има само земен аспект, защото извън планетата Земя има сила — тайнствена, която не са поддава на нито една точна наука: химия, физика, математическа логика, астрофизика и др.)... историята е борба, между народи. А всеки народ, каквито и обши черти да има с други народи, има свои специфика, която в историческия аспект го oткроява от другите народи.... — тъй както всеки човек — индивид или личност, въпреки общите си черти е специфичен и се откроява от другите.

Няма да се спирам на историята на България. За хубаво или за лошо- нашият баща Хан Аспарух ни е формирал тук, на пъпа на Балканите, като държава. И ние, българите, имаме оставен от него завет да браним държавата си от близо и далеч..., от близо и далеч... И в бранното поле България намира и своята синове и дъщери. Ние също намираме смисъл в съществованиетo си именно... — ако се наложи със смъртта си да умираме за България ...

Именно с тази наша готовност приех от сърце да приютявам етнически турци в своя дом в гр. Септември, като са противопоставях най-енергично на живковистките изпълнители в опитите им да сменят имената им. Примерно Юсуф на Бисер. И в това именно се състои нашият национализъм - да браним достойнството на всеки народ. Ние, като дълбоко вярващи във всемогъщия Бог — Иисус Христос, по Чиято Негова Воля, както българите, така и турците, и всички народи, имаме право на съществувание. Борбата ни е на културното поле — без огнестрелни оръжия. Силата на нашите идеи, в съревнованието ни с народите на земната планета, ще покаже кой на културния фронт е по-целесъобразен...

За голямо наше огор чение БКП, а сега самоназовала се БСП (вълкът козината си мени, по нрава не) — нощно време на сън вижда не перестройка, а перестрелка в Русия, по израза на в. „Дума"!

Български граждани, да пазим България от духовно мъртвило, защото ако 500 години турско владичество не успя да ни потурчи, то никак няма да ни учуди, че Желевци и Филипдимитровци биха автоголирали България.

От достойна България да се превърнем в България автоголистка. Духовно мъртвия никой не ще съживи, да помниме това от големия немски философ Ницше и най-великия идеолог на борбата ни срещу чуждото владичество Георги Сава Раковски.

В. "Свободно слово", 1992 г.

Няма коментари: